13 Aralık 2010 Pazartesi

Gelelim bayram tatilimize :)

Günlerdir (yaklaşık olarak en az 3 hafta oluyor bu :)) bir türlü fotoğraflarımı bilgisayara yükleyip, bayramda yaptığımız yaklaşık 2 haftalık güzel ve çok keyif aldığım gezimizi anlatacak fırsatı bulamadım.
Tamam, fırsat bulamadım demeyelim, biraz tembelliğime gelmiş olabilir :D
pek çok duraklı gezmizin rotasını daha önce sizlerle paylaşmıştım. Biraz değişiklik olmuş olsa da, temelde aynı kaldı. Los Angeles, Las Vegas, San Francisco ve tekrar Los Angeles
Şimddiii efenim, tatilimizin 1. günü ile başlamak gerekir ise, akşam saatlerinde LA'a inip havaalanından aracımızı kiraladık. Bavullarmızın sığmayacağını da düşünerek, büyük bagajlı bir SUV kiraladık.
İlk akşam zaten geç saatlerde orada oluşumuz, valizler, araba kiralama ve de toplamda 18 saatlik yolculuğun ve de o kadar saat farkının sonucunda oldukça yorgun olduğumuz için, otelin yakınlarında bir Thai restoranında yemek yedik ve duş alıp yattık. Tabi gecenin bir köründe (muhtemelen saat farkından) uyanıp neredeyse sabaha kadar dönüp durduk, ama o kısım ayrı bir konu :)
Ertesi gün , Hollywood bölgesinde kaldığımızdan dolayı, Hollywood'un bir nevi merkezi ve de en turistik bölgelerinden biri olan "Walk of Fame" ile başlayalım dedik. Fotoğraf makinem ilk gün öğleden sonra satın aldım (malum, Amerika'nın güzel fiyat avantajlarından yararlanayım dedim) . O yüzden ilk güne ait fotoğraflar henüz bende yok. geldiğinde buraya ekleyeceğim. Şimdilik internetten bulduğum fotoğraflarla idare etmek durumundayım.
Hollywood Walk of Fame (2006)
Walk of fame, Chinese ve Kodak Theater'lar, ünlülerin ismine adanmış yerlerdeki yıldızlar, yine ünlülerin el ve ayak izleri, sonrasında, fotoğraf makinesi ve tabi diğer elektronik siparişlerin alışverişi derken akşam üzeri oluverdi işte.
Walk of fame, kolay yürünebilecek, çok da uzun olmayan üzerinde bolca hediyelik eşya mağazası ve birlikte fotoğraf çektirebileceğiniz(eğer isterseniz tabi)  ünlülerin benzerlerine sıkça rastlayabileceğiniz bir yol. Chinese ve Kodak Theater'lar da bu yol üzerinde bulunuyorlar. yolun devamında meşhur Hollywood yazısını görebileceğiniz yerler bulmanız mümkün.
Sonrasında da, otelimizdeki çok sevgili resepsiyon görevlisinin önerisi üzerine, yine otele yakın bir yer olan Griffith Observatory- Griffith Rasathanesi'ne gittik. Hemen hemen tüm Los Angeles'ı tepeden gören ve de eski-yeni pek çok film için çekim mekanı olmuş (belki de en önemlisi James Dean ve Natalie Wood'un Asi Gençlik - Rebel Without a Cause filmidir.), tarihi ve mimari açıdan görülmeye değer bir yapı.
Aynı zamanda , Rasathane'ye giden yol  da, ormanlık bir alan içerisinden geçen ve keyifli bir yol.
Gittiğinizde hem rasathaneyi gezebilir, hem de güzel Los Angeles manzaraları izleyip fotoğraflayabilirsiniz.
Hava açıkken gitmenizi tavsiye ediyorum, biz gittiğimizde yoğun nemli ve koyu renkli yağmur bulutlarının olduğu bir gündü, okyanusu pek net göremedik ne yazık ki.

Griffith Observatory
Griffth Observatory-  By Alex Holzknecht

Fotoğraflar geldiğinde emin olun daha bir anlam kazanacak bu yazdıklarım :) bekleyin, kesinlikle çok kısa bir zamanda ekleyeceğim :)
 
los angeles skyline from Griffith Observatory
Los Angeles from Grifftih Observatory - By mbell1975











Aynı akşam , Walk of fame'in en sonunda diye tarif edebileceğim Sunset strip'e gidip akşam yemeğimizi orada yedik. Oldukça güzel restoranlar var, ortam da çok hoş. Akşam yemeği ve eğer hava güzel ise , keyifli bir yürüyüş için tavsiye edebileceğim bir yer. Bir sürü İtalyan restoranı var k, doğal olarak hepsi alternatif olabilir :)

Dark strip.
Sunset Strip-By Neil Armstrong2
Hepsini bir günde anlatamam, değil mi? O zaman, arkası yarın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder