20 Haziran 2011 Pazartesi

Tatil sonrası rehaveti

1 aydır yazmamışım ya, bahane hazır. Tatil hazırlıkları, o arada şirketteki işlerin toparlanması - ki tatilde daha az aranmalı :)-, Emba başvurusu için yazılan makaleler, doldurulan formlar, referans mektubunu yazıp imzalasın diye GMY'nin başında bekledim :), derken tatil -ki çok güzeldi ama yetmedi :)-, tatil sonrası oy vermeye yetiş, işe gelip çığrından çıkmış olan herşeyi yoluna koymaya çalış derken, geçiiip gidivermiş.
Ayıptır söylemesi, tatil çok güzeldi. Kaş'a gittim, her yıl olduğu gibi, ancak hep Temmuz'da giderken bu sefer tatil sezonunu erken açtım.
Çok seviyorum burayı, blog'da yazmaya da korkuyorum aslında.
Bilal'in yeri

Yerinin sapa olması,havaalanlarına da uzak olması sebebiyle, ne insanı ne doğası bozulmuş.





Kaputaş plajı







 
Her gün ayrı bir plajda denize girebiliyorsunuz. Bir gün Küçükçakıl, bir gün Büyük çakıl, bir gün Limanağzı, mümkünse Bilal'in yeri, bir gün yarımadada Aquarius'un plajında, bu sayı daha da artar. Biraz yola razıysanız, en önemli yer Kaputaş plajı.Zaten yolda yanından geçerken, ilk kez gördüğünüzde şöföre seslenip arabayı durdurmak ve kendinizi sulara bırakmak istiyorsunuz :) Bize öyle olmuştu.
Bu arad plaj dediğime bakmayın, Kaputaş ve Bilal'in yeri dışındakilerin tamamında, deniz derin, kumsal yok, platfrom gibi bir yerden denize giriyorsunuz. Ama derinliğine rağmen cam gibi berrak, Kendinizi içine bırakma isteği duymanıza sebep olan, çok güzel bir lacivert su.
Tabi bir de ritüel'lerimiz var.
  •  Mercan'da balık yemek. Mutlaka girmeden pazarlık edin, eğer mevsimiyse, Mercan'da mercan yiyin. mezeler muhteşem, kedi Osman Efendi de acaip sıcakkanlı, hemen gelip kucağınıza oturuveriyor.
  • Bahçe Balık'ta kağıtta kılıç balığı ve ahtapot ızgara. Gerçi yanımdaki arkadaş gelen bütün ahtapotu görünce yiyemedi ama olsun, böylece hepsini ben yedim.
  • Çınarlar Pide'de pide yiyin, mutlaka. Kıymalı-kaşarlı ya da kuşbaşı kaşarlı.
  • Meydan'daki çay bahçesinin yanında, waffle ve Maraş dondurması satan bir çift var. Hatta akşamları yöresel kıyafetler giyiyorlar(Maraş yöresi)
  • Akaşm yemeğinden sonra, Dejavu, Mavi, Barcelona. Dejavu'da pina colada olabilir, ama Mojito değil. Mavi'de bira iyidir bence. Barcelona'da taze çilek, şeftali ya da kavun suyuna votka içmelisini ki, tek kelimeyle muhteşem.
  • Nur Beach a la carte restorana gittik, yemekler güzel ama Kaş ruhuna çok uygun bir yer sayılmaz. Kaş'a gelip Bordum ya da Çeşme arayanlardansanız, tam size göre:)
  • Küçükçakıl Derya beach'te bir gününüzü geçirin mutlaka, deniz mahsullü bir pizzaları var, tadı hala damağımda. Deniz zaten muhteşem, özellikle soğuk deniz sevenler için bir cennet.
  • Bilal'in yeri'nde semizotu ve domates ağırlıklı bir salata, yanına da kıymalı ve kaşarlı avcı böreği :)
  • Kekova ve adalar tekne turuna gidin, Batık şehri görün. Kaleköy'de soğuk birşeyler için. Akvaryum koyunda denize girin.
Tüm bunların içerisinde dalış aktivitesinden hiç bahsetmedim, çünkü gerek yok diye düşündüm açıkçası, Kaş'a gidiyorsanız, mutlaka yapılmalı.
Son 2 gün Aquapark'ta kaldık. Orası da Kaş ruhunu çok yansıtmayan, yarım pansiyon, kendi kapalı sistemi olan bir otel ama, deniz suyundan havuzu çok güzeldi, ayrıca yemekler, havuz bar vs ge.ekten çok güzel.
1-2 gece en azından kalıp tam bir dinlenme tatili yaşayabilir, aynı zamanda güzel bir servisten yararlanıp, güzel yemekler yiyebilir, güzel kokteyller içebilirsiniz.
Gittim, ama 1 hafta yetmedi. Tekne turuna gidemedik, ben daha önce gittim tabi ki, yanımdaki arkadaş gitmemişti. Hala da gidemedi ne yazık ki.
Kısmetse 2. hafta, ya da en azından bir 3-4 gün daha mutlaka:)